Uw pensioen en inkomen

Zorgen voor later. Dat is iets waar je nu al aan moet denken. Bouw je een pensioen op via je werkgever? Dan ben je zelf verantwoordelijk voor een extra aanvulling op je pensioeninkomen. Wat gebeurt er met het gezinsinkomen als iemand overlijdt? En wat heb je al geregeld voor de toekomst? De juiste productkeuze is afhankelijk van jouw persoonlijke situatie en wensen. Wij helpen je hier graag bij.

 

Wat zijn de verschillende financiële producten voor vermogensopbouw? 

  • Het afsluiten van een lijfrenteverzekering of – rekening is vooral interessant als je een pensioengat hebt of als je een aanvullend pensioen op wilt bouwen. 
  • De overlijdensrisicoverzekering zorgt voor een uitkering bij overlijden zodat jouw nabestaanden goed verzorgd achter blijven.
  • Banksparen is een vorm van sparen, waarbij het spaarbedrag op een geblokkeerde rekening wordt gestort: de bankspaarrekening.

 

De oplossing: een financiële foto

Met de financiële foto is meteen duidelijk wat er nu al geregeld is voor de toekomst. We kijken dan naar meerdere situaties. Zoals arbeidsongeschiktheid, overlijden en pensioen (eventueel faillissement of ontslag). Een financiële foto helpt om snel de risico’s en financiële tekorten in beeld te brengen.

 

Valt je lijfrente binnenkort vrij?

Dat betekent dat het opgebouwde kapitaal vrijkomt. We noemen dit expireren. Voor het kapitaal dat vrijkomt ga je een nieuwe lijfrente aankopen. Je kunt hier stap voor stap zelf vergelijken welk product de hoogste lijfrente uitkering heeft en past bij jouw wensen. Je kunt hier ook banksparen en lijfrente vergelijken.

 

Valt je pensioenkapitaal binnenkort vrij?

Dat betekent dat je een keuze moet maken: hoog/laag pensioen, welke aanbieder keert het hoogste pensioen uit, 70% overgang op de partner etc. Wij geven je graag meer informatie.

 

Vermogensadvies

Wil je meer weten over vermogensadvies? Of ben je benieuwd naar een premievergelijking van je overlijdensrisicoverzekering? Wij helpen je graag verder.